Med Jean-Pierre Barda i spetsen öppnade salong ByBarda i december 2009 på Birger Jarlsgatan 33 i Stockholm.  Vi fick i uppdrag att skapa en inredning som reflekterade Jean-Pierres personlighet och förenade hans svensk-fransk-algeriska bakgrund. Samtidigt fanns en utmaning i att skapa en manlig skönhetssalong som både känns hemtrevlig och professionell.


På alla arbetsplatser är funktionalitet A och O - och här är det frisörernas önskemål och behov som kommer först. Schamponeringstolarna från Welonda fick ett nytt uttryck med tapet som är härligt art deco och nordafrikansk. Vi valde också att rita alla klippstationer för att få rätt uttryck och funktionalitet.


På flera ställen i salongen finns sittplatser för rådgivning, samtal eller arbeta på sin laptop medan man väntar på klippning. Groominghörnan har hämtat inspiration från herrklubben och den vackra spegeln från en gammal tågvagn hämtar upp det diagonala rutmönstret från taket. Färgen på hyllrona i butiken är framtagen för att lyfta fram produkterna och det vackra golvet i ek.


Inspektion av lokalen i september 2009.