I Ericssons gamla huvudkontor finns fantastiska konferenslokaler som vi har uppdaterat till den kreativa strategi Vasakronan har för Telefonplan. Konferens Kobran har skapats för att ge företagen en mötesplats som matchar behoven av flexibilitet och kreativitet.


Gula rummet för 25 pers är utrustat för möten i olika stämningslägen. Det aktiva mötet när man står, det avslappande mötet kring ett kaffebord, eller det fokuserade mötet då beslut ska fattas. Gula rummet är utrustat med bord i fyra höjder som alla har hjul och whiteboardyta. 


De skrivbara bordsytorna ger en ny typ av möten - att flytta skrivandet från en vägghängd whiteboard ger ett annat fokus, större demokrati och bättre kommunikation.


I verkstan har vi skapat ett rum för aktiva utvecklingsmöten. Bord i ståhöjd kan användas med eller utan stolar, det japanska aktiva kolet rensar luften och de vita väggarna och borden är redo att fyllas ut med nya idéer.


Utsmyckningen är en samtida tolkning av originaldekorationen vid entrén.


I
nedre foajén finns en yta som rymmer 150 personer, och här har de gamla pelarna och vikväggen fått nya färger och mönster för att lyfta det vackra marmorgolvet och träpanelen till ett modernt uttryck.


I Biblioteket har vi utnyttjat att rummet helt saknar fönster och skapat en intim och närmast suggestiv stämning med varma toner och lädermöbler. Stolar och bord är även här lätta att flytta runt, och bokhyllorna har objekt som kan skapa samtalsämnen eller ge associationer.


Stora Blå har vi kallat det som tidigare var Ericssons lokal för pressvisningar. Vi lyfte bort de massiva björkdiskarna på scenen och skapade en öppnare känsla mellan föreläsare och publik. Mattor och paneler byttes för lyfta fram det fantastiska träet på väggarna. Pelarna fick ett nytt mönster och matchades med ny talarstolsmöbel. De blåa stolarna fick vara kvar och ge namn till filmsalen som rymmer 150 personer.


I 'Lilla Svarta' - en liten VIPfilmsal fanns fantastiska Bruno Mattson stolar och tjusiga mässingslampor som vi naturligtvis behöll. Resten av inredningen är skapad för att lyfta dessa element och låta dem träda fram. >>