CoCreative fick äran att inreda infotek Kompassen på Södertörns högskola. I nära samarbete med personal hittade vi lösningar, som passade alla parter. Vi inledde projektet med en workshop där medarbetarna fick möjlighet att visualisera sina viktigaste arbetssituationer.


Informationsdisk, mötesbord och arbetsplats - en stor del av Kompassens arbete är individuell rådgivning till studenter. Att skapa möjlighet för enskilda samtal men samtidigt bevara den lätta tillgängligheten och en hög genomströmning krävde en helt speciell lösning. Vi kom fram till den S-formade disken som ger helhet till rummet, en tydlig signal om var rådgivningen äger rum, och en referens till Kompassens namn. Disken är höj- och sänkbar och rullstolsanpassad.


CoCreative ritade även displaylösningar för informationsmaterialet som består av allt från små lätta flyers till tunga kataloger. De A-formade möblerna är lätta att flytta och broschyrhållarna på hjul har plats för förvaring av påfyllningsmaterial.


För att ge Kompassen en helhetsidentitet ritade vi även en ny logotyp och använde fönsterpartierna för att göra infoteket så tydlig som möjligt. Lokalen har en optimal placering precis vid uppgången från stationen, och nu är det ingen besökare som missar  Kompassen eller vad de gör. >>